Annie Gérard

Zo’n 20 jaar geleden kwam ik in buurthuis “De Noorderzon” in aanraking met het schilderen. Toen ik zag hoe ze er daar mee werkten was ook mijn belangstelling gewekt.

Heel eenvoudig ben ik toen begonnen met pastel en aquarel. Geen lessen maar gewoon met vallen en opstaan kwam ik steeds een stapje verder.

Na twee jaar geholpen te hebben bij “De Noorderzon” ontmoette ik daar Tini Klabbers en via haar werd ik in 1995 lid van “De Goudse Streek”.

Inmiddels ben ik dus al heel lang lid en het bevalt me nog steeds prima.

Alhoewel ik de laatste jaren ook wel acryl en olieverf gebruik trekt mij het werken met pastel en aquarelverf nog steeds het meest. Ik vind het prachtig om een onderwerp hiermee op een realistische wijze, met een mooie dieptewerking en kleurnuances, op papier te krijgen.

Een prachtig boeket, een enkele bloem, het hondje van een kennis of een poes het is voor mij een uitdaging om daar iets moois van te maken.

Naast het schilderen bij “De Goudse Streek” ben ik nog steeds vrijwilliger bij buurthuis “De Noorderzon”.

Na het vertrek van de begeleiding enige jaren geleden begeleiden Anneke Plugge en ik daar op de maandagavond samen een schildergroepje. En dat geeft veel voldoening.

Ik hoop dat ik, bij “De Noorderzon” en “De Goudse Streek”, nog lang door kan gaan met schilderen en wens dat iedereen er net zoveel plezier aan beleeft als ik.

Annie Gerad3

Annie Gerard2
Annie Gerard 1

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial