Kunst en kunstenaar uitgelicht:

Angélique Coenraads-Geurtjens

 

Auteur     :       Angélique Coenraads-Geurtjens

Titel         :       Corona

Techniek :       Olieverf

Afm.        :       30 x 24 cm   (L)

 

Corona waart door ons land en over de wereld. De schilderclub ligt stil en ik ben veelal thuis zelf bezig met tekenen en schilderen. Ik merk dat ik steeds meer teken, daar veel plezier in heb. Vanuit De Goudse Streek werd een online workshop georganiseerd. Het thema was zoiets als waar je nog van geniet in tijden van corona. Daarom ben ik gestart met de bloemen en het eendje. Ik wandel veel en verwonder me over de pracht van de natuur. Deze blijft altijd en overal. Toch kan en wil ik niet voorbij gaan aan de impact die corona heeft. Ook over de mooie dingen legt corona een sluier, heeft het invloed op de manier waarop je naar de wereld kijkt en deze beleeft.

Ik werk graag thematisch. Ik vind het fijn om vanuit een thema invulling te geven aan mijn gevoel. Soms komt dat in concrete beelden, zoals in dit schilderij. Soms schilder ik meer abstract, waarbij vorm en kleur centraal staan. Toch verschijnen er wel vaak – vooral geïnspireerd op de natuur – concrete beelden in mijn schilderijen. Je kunt hierbij denken aan water, bloemen, bomen en bladeren. Daarnaast vind ik het fijn om wat drama toe te voegen zoals druipers, donkere kleuren, rauwheid. Ook dat hoort wat mij betreft bij het leven en kan ik niet ontkennen in mijn schilderijen.

Het doekje is nu wat klein, het had best potentie om wat groter uit te vallen. Daarnaast denk ik, dat ik meer voorbeelden voor de bloemen had kunnen gebruiken. Ik ben erg op mijn  intuïtie en op mijn eigen verbeelding af gegaan gedaan. Wellicht dat met een voorbeeld meer diepte en expressie in de bloemen had kunnen zitten.

Voor mezelf  lijst ik nooit iets in. Een schilderij staat een tijdje in mijn huis en dan verdwijnt het naar een opslagje in de kelder. Ik lijst die alleen in als ik ze exposeer en dan zonder passe-partout.

De workshop duurde een ochtend en toen was het klaar. Het was zo leuk om te doen. Het formaat van het doekje maakte deze tijdspanne ook haalbaar.

Meestal begin ik gewoon aan een schilderij. Het helpt om van te voren even na te denken over wat je zou willen maken en hoe je dat gaat opzetten.

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial