Kunst en kunstenaar uitgelicht:

Joke Mieloo

Auteur : Joke Mieloo-van Woudenberg
Titel : Lucht, water en land
Techniek : Acryl
Afmetingen : 3-luik, elk 40 x 120 cm (S)

Ik houd van de ruimte, het licht en de rust op het water. Vaar zelf regelmatig met mijn bootje op het Haringvliet en heb vroeger met een grotere boot ook op zee gevaren. Jaren geleden heb ik ditzelfde onderwerp al eens in textiel uitgevoerd.

Na mijn middelbare school heb ik een opleiding textiele werkvormen gevolgd en in dit vak een aantal jaren lesgegeven. In die periode maakte ik ook wanddecoraties.

 

Ik zoek nog naar een persoonlijke stijl. Portrettekenen en naar model schilderen vind ik ook heel leuk om te doen. Nu ik met schilderen bezig ben, vind ik het een uitdaging het in textiel uitgevoerde schilderij in verf uit te drukken.

Meestal maak ik niet 2x het zelfde ding. Maar zoals ik al vermeldde, is het een uitdaging dit toch te doen. Na hier ongeveer 2 maanden aan gewerkt te hebben, vind ik het wel erg strak geworden. De oorspronkelijke textiele versie is echter beter. Daarom is inlijsten van dit drieluik niet noodzakelijk.

 

Tip: Heb je zin een eerder werk nog eens te maken, gewoon doen! Succes is helaas niet altijd verzekerd.

Teken- & Schildersclub 'De Goudse Streek'

Design and Developed By Creativexpo Technologies