Verenigingsdoelstelling

De Goudse Teken- en schilderclub “De Goudse Streek” is opgericht in 1973. Zij heeft als doelstelling het in de ruimste zin bevorderen en verbeteren van de beoefening van de teken- en schilderkunst door en voor haar leden.

De vereniging telt bijna 60 leden en we kunnen beschikken over een groot atelier en permanente expositiemogelijkheid in het Nelson Mandela Centrum aan de Bernadottelaan 79 te Gouda.

Het mooi en efficiënt ingerichte atelier is drie keer in de week vrij beschikbaar voor onze leden. De leden gebruiken allerlei technieken, zoals aquarel, pastel, acryl, olieverf en potlood. Het tekenen en schilderen gebeurt in een gezellige en ontspannen sfeer waarbij, buiten de groepssessies of gezamenlijke workshops o.l.v. docenten, zelfstandig wordt gewerkt. Hierbij ondersteunen en stimuleren wij elkaar natuurlijk zoveel mogelijk. Zo proberen we steeds weer grenzen te verleggen en onszelf te verbeteren.

Onze vaste professionele docenten en gastdocenten verzorgen in de voor- en najaar periode een groot aantal studiebijeenkomsten, waaraan de leden (in principe) kosteloos kunnen deelnemen. Tijdens deze sessies worden er verschillende teken- en schildertechnieken toegepast en komen onderwerpen aan de orde zoals: portret- en model, landschap, stilleven, abstract, enz.

Buiten de geplande lessen op de vaste openingstijden organiseren we workshops, voorlichting d.m.v. lezingen, filmavonden, buiten schilderen, excursies, studiebijeenkomsten, museum- en tentoonstellingsbezoeken, enz.. Zie onder tabblad “Agenda” voor de planning van de komende maanden.Verder geven we vijf  tot zes keer per jaar een verenigingsblad, “Streeknieuws” (zie onder tabblad “Streeknieuws” voor de digitale versie) uit en beschikken over een kleine bibliotheek.

De meeste leden willen hun werk natuurlijk ook graag aan anderen laten zien. Eens per jaar organiseert de Goudse Streek daarom een grote expositie in de Agnietenkapel te Gouda. Daarnaast zoeken we naar mogelijkheden om ook op andere plaatsen ons werk te tonen en exposeren op uitnodiging. Zo zijn er de laatste jaren regelmatig exposities gehouden in bibliotheken, buurtcentra, enz.

Belangstellenden, die overwegen lid te worden en graag een keer het atelier willen bezoeken kunnen contact opnemen met Hilde Laan, secretaris van de vereniging.

Openingstijden van het atelier:

Dinsdag en donderdag:  19:30-22:00 uur

Woensdag:                    11:00-15:30 uur

Woensdagavond:           Incidenteel

Zaterdag:                         Incidenteel

(Belangstellenden zijn tijdens de openingstijden altijd van harte welkom)

Secretariaat:

Hilde Laan-Verruijt

Tel.: 0182-522170

Email: via ons contact formulier.

 

img6

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial