Annette van der Leden

Zo’n 15 jaar geleden maakte ik in Verpleeghuis Bloemendaal kennis met Leo Verstoep, die samen met zijn vrouw een expositie aan het inrichten was.

Hij vertelde enthousiast over De Goudse Steek, en vroeg mij “gewoon eens langs te komen” om te kijken. Ik ging en was meteen verkocht.

De vriendelijke, gezellige en inspirerende mensen die ik daar ontmoette, maakte dat ik mij daar meteen thuis voelde. Jarenlang heb ik alleen geaquarelleerd, maar de laatste tijd ben ik ook regelmatig met acryl aan het schilderen.

Zodra ik een penseel in mijn handen heb, vergeet ik alles om mij heen…. Heerlijk, zo’n hobby te hebben en als er dan ook nog eens wat leuks uit mijn handen komt, ben ik zeer tevreden.

De club heeft veel te bieden. Niet alleen de docenten die regelmatig les geven, de leden zelf die elkaar inspireren en adviseren, gastdocenten en workshops van kunstenaars, de gezellige avond en andere activiteiten, dit alles maakt De Goudse Streek voor mij tot een unieke schildersclub, waarvan ik nog lang lid hoop te zijn.

Annett1

Annett2Annett3

Annett5

 

Eerder in Kunst- Kunstenaar uitgelicht

Auteur : Annette van der Leden
Titel : Regen 1 en Regen 2

Techniek : acryl
Afmeting : 50×50 cm

 

Voordat ik met pensioen ging werd werkte ik bij de Schrijnwerker Woongalerie waar wij ingelijste reproducties verkochten van diverse schilders. Verscheidene van deze “schilderijen” spraken mij aan. Ik speelde toen met de gedachte dat als ik over wat meer vrije tijd zou beschikken ik deze als inspiratiebron zou kunnen gebruiken om zelf te schilderen. Onder andere deze schilderijen van “mensen onder een vrolijke paraplu in druilerig weer” vond ik heel boeiend. De tegenstelling van het druilerige weer en de mensen die er ondanks de regen toch iets vrolijks van willen maken.Annette van der Leden, foto

Eerst begon ik met één schilderij in acryl. Toen dat goed gelukt was bedacht ik dat ik er nog wel één bij zou kunnen maken; dat bleek moeilijker dan gedacht! De lucht moest gelijk worden aan het eerste schilderij, evenals de plassen waar de mensen in liepen. Dat betekende dat van het eerste schilderij ook de lucht weer moest worden aangepast. Daar ben ik lang mee bezig geweest, maar het is me uiteindelijk toch gelukt. Aan het maken van de twee schilderijen heb ik veel tijd besteed, maar er ook met heel veel plezier aan gewerkt.

Annette van der Leden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial