Eeva van Dalen

Eeva van Dalen

Auteur        :  Eeva van Dalen

Titel            :   Pini di Roma

Techniek     :  gouache, ecoline en oost-indische inkt

Afmetingen  :  70 x 50 cm  inclusief passe-partout en lijst

Het gemaakte werk is een opdracht bij een cursus. Van je eigen zwart-wit foto een interpretatie in kleur maken.

Het gekozen schilderij is een redelijk realistisch landschap. Ik maak graag landschappen bijna richting abstract of een geheel abstract werk dat ik zelf als landschap zie. Ik schilder bijna altijd met gouache, in ecoline en/of oost-indische inkt. Ook teken ik graag naar foto’s.

Ik heb weinig acryl gebruikt, nooit olieverf. Ik bladerde onlangs door het laatste Streeknieuws en daar was het verhaal over een workshop van Cees Vegh ‘kleur en sfeer’. Ik ben nog nooit eerder bij een workshop van Cees aanwezig geweest

Ik ben niet ervaren genoeg om mezelf te verbeteren (mijn eigen fouten te zien) Ik maak meerdere versies van het thema en kies daarna wat mij het meest aanspreekt.

In technische termen ben ik niet echt thuis. Grijstinten ken ik van vroeger bij het maken van foto’s. Warme en koude kleuren zijn me ook bekend en daar houdt het zo een beetje op. Over dit kunstwerkje heb ik ongeveer een halve dag gedaan. In 2 versies.

Inmiddels heb ik mijn werk met passe-partout en al ingelijst.

De reden, dat ik dit werk zelf zo mooi vind, is de sfeer die door de mooie kleuren wordt gecreëerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial