Maarten Huisman

Maarten Huisman

Auteur:            Maarten Huisman

Titel:                Fantasieën

Techniek:        Aquarelpotlood

Afmetingen:    21 – 30 cm

Maarten Huisman met zijn werken, bijgewerkt Sinds kort ben ik weer lid van de Goudse Streek. 20 jaar geleden ben ik ook een tijd lid geweest. Na een paar jaar wilde ik toch meer tijd steken in mijn andere passie – houtsnijden – waar ik ook workshops in geef. Zie ook : www.beeldendhout.nl. (ook te benaderen via tabblad “links” hiernaast en vervolgens “Maarten Huisman”). Ik heb nu meer tijd om beide hobby’s uit te oefenen.

Op dit moment werk ik met aquarelpotloden en acrylverf.

Mijn inspiratie haal ik uit dingen die ik her en der zie. Fantasie speelt een grote rol in mijn werk. Ik vind het spannend om vanuit de werkelijkheid zelfbedachte creaties te maken. Mijn grote voorbeeld hierin is Salvador Dali.

Bij de Goudse Streek vind ik het leuk om de diverse workshops te volgen om zo ideeën op te doen en tips te krijgen. Ik bezoek regelmatig musea en ga graag naar (kunst)lezingen. Ook hier kan je weer inspiratie door krijgen.

Als ik iets dergelijks nog eens wil maken, zal ik nog beter letten op de finishing touch. Over het wel of niet inlijsten moet ik nog nadenken. Zo ja, dan zal het een zelfgemaakte strakke houten lijst worden met passe-partout.

Maarten Huisman foto 2

Maarten Huisman, foto 3

Aan elk van de tekeningen heb ik afzonderlijk ongeveer 4 clubavonden gewerkt.

Als iemand anders iets soortgelijks wil aanpakken, zou ik willen zeggen :

  • Begin vanuit de realiteit
  • Start met een bepaald figuur (persoon of voorwerp)
  • Laat hier je gedachten over gaan
  • Verbind die met je fantasie

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial