Leo Zonneveld

Leo Zonneveld

 

Auteur      :   Leo Zonneveld

Titel           :   Psyche

Techniek   :   Oliepastel

Afmeting   ¨  70 x 50 cm  ( L )

 

Van mensen word ik blij. Daarom wil ik zowel hun portret als de menselijke figuur dan ook graag tekenen. Vooral het vastleggen van treffende emoties is het mooist om te doen. Dit maakt het boeiend voor zowel kijker als maker.

Leo Zonneveld aan het werkDSC02938, nogmaals bijgewerkt

Het gebruikmaken van oliepastel heeft op dit moment mijn voorkeur. Je werkt dicht op het pure pigment want pastelkleuren mengen  kan alleen direct op het werkstuk. Dit kan gewoon met je vingertoppen en daarna kun je ook nog met wattenstaafjes nadoezelen. Het is een bijzondere ervaring als je een passende achtergrond voor een uniek gezicht kunt vinden. Die verlevendigt de context en wisselt per keer.

Eerder begon ik met het opzetten van de hoofdfiguur en daarna met het verder inkleuren van de achtergrond. Ik heb door ervaring geleerd dat het beter is dit gezamenlijk op te zetten. Zo verplicht je jezelf  goed te zoeken naar harmonische kleurovergangen zonder al te veel lijnen en voorkom je witte tussenrandjes.

Het moeilijkst in het gehele creatieve proces is het ruimtelijk correct plaatsen van de hoofdfiguur. Voor evenwicht in het geheel en een juiste kleurstelling moet de achtergrond immers optisch wijken van de voorgrond.

Aan deze tekening heb ik zo’n 3 à 4 weken gewerkt en ca. 2 tot 3 uur per keer.  Dit werk heb ik met heel veel plezier gemaakt en inmiddels met passe-partout ingelijst.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial