Joke Duits

Joke Duits

Auteur     : Joke Duits

Titel         : Abu Dhabi

Techniek : acryl

Afmeting : 40 x 40 cm

Dit doek is onderdeel van het tableau bestemd voor de jaarlijkse clubtentoonstelling in de Agnietenkapel. Het thema hiervoor is ‘iets werelds’. Wat wel heel breed is. Ik houd van doorkijkjes en laat me hier dan ook door inspireren. De gebruikte stijl – zeker met gebruik van strakke lijnen – past bij mij. Ook houd ik van perspectief, het creëren van ruimte en diepte. Vroeger op de lagere school vond ik dit al heerlijk om te doen; zoals een trein die lijkt te verdwijnen in een stip aan de horizon. Een punt van aandacht is, dat je altijd moet blijven kijken of alles wel klopt.

In de zomervakantie heb ik een opzet gemaakt, om daarna op de club het schilderijtje te voltooien. Als je dit onderwerp schildert dan niet met te dikke kwasten vol verf. Alleen aan de onderkant een beetje extra aanzetten. Om dit werk mooier te laten uitkomen kan het in een baklijst worden ingelijst. Als het tableau in zijn geheel in  tact blijft, hoeft dit natuurlijk niet.

Enige achtergrondinformatie: Mijn naam is Joke Duits geboren Benschop en woon nu al zo’n 44 jaar in Bodegraven. Ik ben altijd creatief bezig met kleding maken voor mijn eigen gezin maar ook voor anderen. Als coupeuse maakte ik vroeger trouwjurken, deed veel aan patchwork, zijde schilderen enz. Zo ook heb ik in Bodegraven 12 jaar lang geaquarelleerd. Daarnaast wilde ik het echte clubgevoel ervaren met mensen, die de zelfde creatieve voorkeuren hebben en de hierbij horende gezelligheid. Zo kwam ik via mijn buurman bij De Goudse Streek terecht. Je kan hier in ontspannen sfeer altijd elkaar om advies vragen en diverse workshops – die er trouwens genoeg zijn – volgen. Ook musea worden regelmatig gezamenlijk door ons  bezocht.

Hiernaast wordt jaarlijks een “gezellige” avond georganiseerd met door de leden bereide, verrukkelijke hapjes. Altijd leuk om daar telkens weer iets spannends van te ervaren en te maken, mede omdat ik zelf in de organiserende commissie zit. Aan het einde van deze avond na gezellig gekeuveld te hebben, keert eenieder voldaan huiswaarts.

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial