Hoesna de Veen

Titel:                “Sunset in Suriname”

Auteur:            Hoesna Kallan

Materiaal:        Acryl

Afmetingen:   60×50 cm

Geïnspireerd door een foto van een zonsondergang in Suriname, heb ik dit doek geschilderd met acryl. Ik heb er in totaal ongeveer 15 uur aan gewerkt. De meeste tijd thuis.

 

Schilderen vind ik heel leuk en in het bijzonder een onderwerp dat mij herinnert aan mijn roots. Ik ben geboren in Suriname en van Hindoestaanse afkomst en heb er tot mijn 16e gewoond. Twee jaar geleden ben ik met het gezin op vakantie naar Suriname geweest.

Ik heb altijd al willen schilderen maar het kwam er niet van. Toen ging ik een keer, afgelopen mei, samen met mijn vriendin Marijke, die al lang lid is, eens bij de “Goudse Streek” kijken. En ben er toen direct gebleven. In juni ben ik lid geworden en het schilderen gaat steeds beter. Ik leer steeds meer! Schilderen doe ik met acryl en meestal op doek.

Op de club leer ik van de clubleden met adviezen en uitleg. Dat waardeer ik zeer en ben er erg dankbaar voor. Ook de workshops met docenten zijn heel leerzaam en gezellig.

 

Ik laat mij nu nog veelal inspireren door wateren, bergen, watervallen en mooie luchten …….kortom: natuurfoto’s. In de toekomst wil ik proberen meer portretten en stillevens te schilderen.

Hoesna Kallan

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial