Eefje Tijsterman

Eefje Tijsterman

Auteur         :  Eefje Tijsterman

Titel             :  Skyline

Techniek     :  acryl

Afmetingen :  115 x  75 cm

Mijn inspiratie voor dit schilderij kreeg ik tijdens mijn rondreis door Noord-Amerika in Chicago. Het zien van de skyline vanaf het Lake Michigan (op de grens tussen de VS en Canada) is indrukwekkend. De wolkenkrabbers zijn overweldigend en van grote architectonische waarde. Rotterdam heeft langs zijn Maasoevers een vergelijkbare even imposante als  schitterende skyline door zijn moderne hoogbouw.

eefje-tijsterman-met-schilderij

De stijl waar ik graag in werk, is vrij en los. Heerlijk om te doen. Helaas, schilder ik vaak nog van een foto of ander voorbeeld….. Met eigen kleuren en ideeën probeer ik er dan wel mijn eigen draai aan te geven.

Verbeterpunten zijn o.a. de juiste plaats van de schaduwen; de kleuren in het water afwisselend wat feller dan weer wat vager. Als ik een dergelijk doek nog eens ga maken dan zonder foto als voorbeeld en helemaal los uit mijn hand en hoofd. Lekker durven.

Ik schilder best wel snel. 2 à 3 dinsdagavonden over een doek. De ene keer lukt het, de andere keer ook niet. Dit maal ging het vlot.

Zelf heb ik niet zo veel tips aan anderen te geven, want ik moet zelf nog véél leren.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial