Sandra Pronk

In Kunst- en Kunstenaar Uitgelicht

Titel: Schilder-ei
Techniek: Acryl
Afm: 30 x 100 cm
Datum: 2013-05-22

Zo rond Pasen was ik aan de keukentafel met kinderen van vrienden (tieners) aan het schilderen. Tussen de pret en veel verf op tafel ontstond het idee voor dit schilderij. Het abstracte en kleurrijke geheel paste goed in deze sfeer. Later heb ik het verder uitgewerkt en in totaal ben ik er met tussenpozen ongeveer drie tot vier uur zoet mee geweest. Zo kan je in korte tijd toch iets leuks maken als je de juiste inspiratie hebt.

Ik heb nooit schilderopleidingen of -cursussen gevolgd. Het gaat allemaal intuitief en spontaan. Van jongs af aan ben ik al creatief bezig, maar pas de laatste jaren echt aan het schilderen. Een ware autodidact kun je zeggen.

Ik kies nu voor acryl, maar sluit zeker niet uit dat ik later in andere technieken verder zal gaan. Er valt echter nog zoveel te ontdekken. Vooral met het gebruik van grote kwasten en paletmessen ben ik nog lang niet klaar.

Nu de rubberen spatelkwasten — een nieuw product — voor het grovere werk. Weer een uitdaging om me mee en op uit te leven.

Veel plezier met dit Schilder-ei.

img9

Teken- & Schildersclub 'De Goudse Streek'

Design and Developed By Creativexpo Technologies